Over Bescherming en Blokkades

Vanochtend deed ik mijn eigen meditatie “afstemmen op de energie van mijn bedrijf” en daarin trek ik eerst cirkel van licht om me heen, waarna de energie binnen mag komen. Vandaag kwam ze binnen in de cirkel en zei “Die cirkel mag echt ruimer Monique” en floep de cirkel werd op slag groter en groter in mijn ervaring en geestesoog …. en op gegeven moment was het geen cirkel meer, maar een mooi wit licht wat vanuit mij de aarde overstroomde. En het voelde goed.

“De muurtjes mogen weg, de cirkel is niet nodig, je hebt geen bescherming nodig!”

Maar dat is wat ik heb geleerd! Om mezelf te beschermen – energetisch – trek ik een cirkel van wit licht om me heen. Sommige mensen doen het in de vorm van een gouden ei waar ze in gaan zitten. Zo werp je een barrière op tegen negatieve energie die je niet binnen wilt laten in je systeem. Dat is zeg maar Magick 101!

Maar die muurtjes kunnen ook blokkades kunnen worden.

Energetisch werkt dat net zo als in het fysieke muurtjes. Ze staan stevig en doen hun werk, als je vergeet dat je ze hebt gebouwd, betekent het niet dat ze weg zijn. Wie weet wat voor goeds ze tegenhouden?! Welke energie nét via die route naar je toe wilde komen!

Ruim die oude muurtjes op. Je innerlijke landschap is echt, vergeet dat niet. Maak daar ook regelmatig schoon schip. Hoe je dat doet? Dat ligt een beetje aan wat je fijn vindt.

Er zijn verschillende manieren:

Je kan gewoon zeggen “Ik ruim nu alle oude bescherming op die ik ooit heb aangebracht en niet meer nodig heb”. En dat is voldoende.

Maar als je meer visueel bent ingesteld, of iemand bent die het echt even moet zien en voelen, dan kan je het ook visualiseren:

  • Ga even lekker ontspannen zitten en neem een moment voor jezelf.
  • Doe een lichaamsscan, ontspan je ledematen en haal wat dieper adem naar de buik toe.
  • Voel je voeten op de vloer, je billen op de stoel, je rug tegen de leuning. Zucht even lekker….
  • En vraag dan of je voor je mag zien waar je nog muurtjes en hindernissen hebt zitten in je innerlijke landschap.
  • Als je ze voor je ziet, of als je ze voelt, kies dan hoe je ze weg wil halen en doe dat. Breek ze steen voor steen af, los het op met een toverstokje of blaast het muurtje op als je iemand bent die wel van vuurwerk houdt 😉

Ben je dan niet meer beschermd?

Je bent sterk en capabel genoeg. Je hebt geen muurtjes meer nodig! Ik vertel je er op een ander moment nog wel meer over, maar i.p.v jezelf af te schermen, kun je beter je energie vergroten en verhogen. Zoals ik in het begin van deze post schreef 😉

Ik wens je veel succes met deze mini oefening! Laat je me weten als je wat muurtjes hebt afgebroken!

✨ En wil je nóg meer open ruimte creëren om de magie in je leven toe te laten?

Doe dan mee met mijn cursus Blokkades Doorbreken!

Leer in je eigen tempo wat mijn favoriete methoden en technieken zijn om blokkades op te ruimen, je kan er direct mee aan de slag. Er is begeleiding in een online community omgeving waar je vragen kan stellen en ervaringen kan delen.

Klik hier voor meer informatie over de cursus “Blokkades Doorbreken”

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *