Hoe laat je VERLOREN DROMEN los?

“Hoe laat je verloren dromen los?” Dat was een van de vragen die me gesteld werd toen ik ergens in 2016 een survey deed, toen nog voor mijn coachbedrijf Persoonlijk Paradijs. De vraag was wat ze van me wilden weten, of waar ik bij kon helpen.

Iets van 120 mensen reageerden, er stonden zo veel mooie dromen en vragen tussen de antwoorden en ik weet nog dat ik het zo speciaal vond om zo’n intiem inkijkje te hebben in het leven van mensen. Om dat vertrouwen te krijgen, voelde als een hele eer. Dat is ook waarom ik wil coachen, helpen, inspireren.

Deze ene vraag heeft me wel achtervolgd de afgelopen jaren. “Hoe laat je verloren dromen los?” Als je het leest, dan wéét je dat de persoon die het vraagt iets moeilijks doormaakt. Het raakte me echt diep in het hart. Helaas zo diep dat ik er nooit een antwoord op heb gegeven qua blog bericht. Tot nu.

In mijn eigen rouwproces kwam deze vraag ook boven

Ik besefte me hoe lastig het is om dit te navigeren, het loslaten van je toekomstbeelden, wensen en dromen. Die je misschien niet eens zo bewust zag als dromen en wensen, omdat je ervan uit ging dat je je toekomst met iemand zou delen.

En ik besef me nu ook dat dit vaak één van de dingen is waardoor we maar niets meer durven te wensen voor onszelf, voor ons leven: Omdat het ook zo hartverscheurend droevig kan zijn als je niet kunt krijgen wat je hebben wilt.

Dromen los moet laten.

Hoe moeilijk het is om je hart open te houden ook. Maar het is zo belangrijk om te erkennen dat je er om mag rouwen, de oude dromen, dat het niet is gelukt. Dat je niet kunt hebben wat je het wenst. Dat niet alles voor je is weggelegd.

En zo laat je verloren dromen los. Door jezelf tijd en ruimte te geven om te rouwen en het allemaal te voelen.

Want weet je …. dat is echt wat je nodig hebt om nieuwe wensen en dromen te kunnen voelen en ervoor te kunnen gaan.

Voor wat wél voor je is weggelegd in de toekomst

Ik hoop dat ik iemand ergens heb kunnen helpen met deze post. En natuurlijk hoop ik dat het alsnog met terugwerkende kracht aankomt bij degene die me in die survey in 2016 vroeg “Hoe laat ik verloren dromen los?” Ik hoop dat het goed met je gaat.

Liefs

Monique

P.s. In de herfst heb ik gepland om weer mijn oude coachprogramma “Schoon Schip Maken” te gaan doen, een verbeterde en – if I say so myself – veel krachtigere versie. Om juist de lei schoon te vegen voor je aan nieuwe wensen begint. Of om de troep die je tegenhoudt op te ruimen.

Ik speel met het idee om een luchtige versie te doen in juli, intiem met elke dag een kort berichtje en/of opdracht. Ben benieuwd of er iemand met me mee wil doen?

Een magisch opruimmaandje passend bij de zomer!

Een diepe duik én óók genieten van de zomer! Ik deel mijn eigen proces ook.

Laat je me weten of je het interessant vind? Als er genoeg animo is ga ik het doen! Stuur me gewoon even een mailtje, je zit nergens aan vast dan hoor!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *